tisdag 13 september 2011

Bremerhaven redd, dag 6 av hur många?

Mja, nu har vi legat ute på redden utanför Bremerhaven i snart en vecka, gungade av gamla reststormar från det Stora Landet i Väst. Inte helt okej, att bara kasta hit den blåst man inte vill ha.

Hur som; idag skulle vi gå in mot Bremerhaven för att börja lasta imorgon bitti vid 6-tiden. Eller egentligen skulle vi gå in nu i natt, men lotsarna ringde och meddelade att de tänkte komma med helikopter en halvtimme efter samtalet. Detta resulterade i en del stress, då brandteam ska stå beredda med brandslangar vid helikopterplattan, sjukteamet ska också vara redo på bryggan, en hel del skulle helt enkelt ordnas innan.
Sen skulle såklart även ankaret tas upp, det var där problemen började.. Det blåser som sagt en hel här, sisådär 20 m/s, och vi har blivit tvungna att lägga ut all kätting vi har för att kunna ligga kvar utan att försvinna iväg till Danmark el. dyl. Detta blev för tungt för ankarspelsmotorn som skar ihop, så nu försöker halva besättningen fixa detta med ca. noll reservdelar. Själv känner jag mig mest i vägen, flest kockar = sämst soppa..

Sammanfattningsvis hoppas jag att vi kommer in till kaj snart, man blir lite småtrött på att ligga och guppa här ute.


Problem två: alla matroser tycker jag jobbar på tok för fort och lyfter för tungt. Jag är ju tjej, bevars och då är man både svag och långsam.. "Easy, easy Miss!" är nog det vanligaste jag fått höra hittills. Det betyder alltså både att jag ska sakta farten och släppa det jag har för händer.
Karlar..

2 kommentarer:

  1. Mäh! Ta och veva upp det där ankaret nu, så ni kommer iväg nån gång! Hur svårt kan det vara?

    SvaraRadera
  2. Vilka mesmatroser! Du är ju värsta biffen!

    SvaraRadera