måndag 19 september 2011

Ankomst Southampton.

God morgon, mina damer och herrar. Vi ankommer strax till Southampton och avstigning blir på vår högra sida.
Dock skulle det bli svårt att stiga av på något annat håll, i och med att vår ramp är lagd åt styrbord, petitesser. Efter en knapp vecka med halvstabilt internet har jag nu kommit på knepet, surfa på nätterna. Folk här har en förkärlek för att sitta vid datorn lagom efter middagen och detta gärna med webkameror modell gigantiska, vilket gör internet olidligt segt för oss slösurfare.

Nu är vi alltså i Southampton, och kommer från Zeebrügge, en mycket pittoresk liten...håla... som bjöd på landgång en av kvällarna. Lastningen gick som en dans, man ska helt klart bli kompis med förmännen på stuveriet, då blir saker gjorda utan att man behöver bete sig som en man med mustasch och kraftigt höjd högerarm. Mycket trevligt.

Får jag som jag vill, så ska jag gå iland även här. Jag behöver köpa lite mer kläder, tro det eller ej. Jag var mycket restriktiv i mitt packande, och det var nog lite väl hårda bud under den sessionen. Tvättmaskinerna går i ett här, och det är svårt att få tid, så ett besök på Primark skulle vara guld. Tydligen så ligger vi i princip PÅ huvudgatan här, så någon timme eller två skulle räcka.

Efter detta blir det Atlanten och sen Halifax. Vi går ganska långt söderut, för att undvika en rad stormar, blir nog skönt. Kanske att vi till och med kan fylla poolen? På återhörande när internetet är stabilare.

2 kommentarer:

  1. Klart du ska ha kläder. Lycka till med shoppingen. Jobba inte för fort och för hårt :-) Kanske kan man köpa sig en laddare till kameran också? I'm dying for som pictures. Ha det bra. Kram

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående talare i allt! Särskilt det där med bilder. Kanske du kan bli kompis med en kameraägare ombord, och få fotografera lite?
    Zeebrugge var för övrigt en håla redan på 70-talet... och troligen sedan länge redan då!

    SvaraRadera