lördag 15 januari 2011

Snart i Halifax.

Ja, jag har varit borta från det här med att blogga de senaste dagarna. Folk har upprepade gånger försökte ge mig dåligt samvete; det lyckas.

Hur som. Atlanten är stor, men snart är vi framme i Halifax. Vi beräknas ta lots vid ett-tiden imorgon och därefter tror jag vi kommer till kaj vid tre. Ska bli väldigt spännande och skönt att få komma iland. Havet har gjort lite uppror på sistone. 26 m/s ger helt klart mycket sjögång och man blir rätt matt av det, även om sjösjukan lagt sig. Trött och full av blåmärken för att man ramlar in i saker..

De senaste dagarna har även bjudit på storstädning av hela inredningen, rostknackning i hyttduscharna, inventering av överlevnadsdräkter och utbyte av ljus på alla flytvästar. Idag ska vi nog förbereda ankomsten och kontrollera lasten, all surrning blir lite lös av sjögången.

Over and out.

5 kommentarer:

 1. Tänk så olika man kan vara. SKulle aldrig våga åka båt över Atlanten. Skulle inte vilja uppleva 26 m/s. Kommer ihåg att mina sykurstanter var oroliga över Klas när han var ute på haven. Vet du var livbåtarna finns? Du har väl flytväst hela tiden? Hälsa Halifax.

  SvaraRadera
 2. 26 m/s är ju GAELET mycket! Du håller väl dig fast och inte ute och springer och så? Om du blåser bort kommer jag vara supersuro hur länge som helst!

  SvaraRadera
 3. En överlevnadsdräkt låter som något som jag skulle behöva.
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Äsch, Klara klarar sig alltid. Det hör man ju på namnet. Och jag tänker att man ändå har gravitationsboots på sig för att inte blåsa bort.

  SvaraRadera
 5. Man får hålla i sig, ja. Nu har mina smalben äntligen börjat läka, de där kättingarna som man går in i är alltid på samma höjd, så det blir liksom hål på samma ställe varje gång..

  Och, det är tur att man har stålhätteskor, så man inte blåser bort. Nu har det lugnat sig, dock.

  SvaraRadera