torsdag 20 januari 2011

Jersey Gardens och handstyrning.

Den senaste veckan har bjudit på strandhugg i såval Halifax, som jag nämnde tidigare, men också i det stora Äpplet. Vi var några som åkte till ett outlet-köpcentrum i Newark, Jersey Gardens, eftersom vädret inte tyckte att vi skulle åka in till Manhattan utan envisades med att vara blött och trist.


På tal om stort, så var ALLT stort där. Glasen de serverade margherita i, stolarna utanför butikerna, rulltrapporna. Det mest anmärkningsvärda jag såg var nog en kvinna som bar en baby på armen, inlindad i en filt. Dock hade barnet en något stel kroppshållning, vilket senare visade sig vara på grund av att denne var en docka.


Mitt senaste projekt ombord har varit att lära mig att handstyra. Det går till så att det vakthavande befälet eller lotsen ger en roderorder, t.ex. ”Babord 10°” eller ”Kom till kurs 264°” och så lägger man antingen tio graders roder åt babord eller den aktuella kursen som anges. Det svåra är mest att få en känsla för när man ska börja stanna upp giren genom att lägga motsatt roder, men det tror jag mest handlar om träning..


I slutet av veckan tänkte jag fixa en bildsammanfattning av veckorna som gått.

9 kommentarer:

 1. Man får dubbelt upp där? :)
  Skillnaden att styra måste vara ganska stor från simulatorövningarna?
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, precis!

  Och skillnaden är jättestor, dels för att det ser helt annorlunda ut, med ratt istället för joystick och liksom mer analogt med roderindikator och turn rate och så. Men jag tror jag tycker det är lättare här, faktiskt..

  SvaraRadera
 3. Det låter faktiskt bättre =)
  Kan vi inte få se kort från bryggan med dig in action?

  SvaraRadera
 4. Men vänta här nu..."glasen de serverade Margherita i". Va?! Förresten vill jag fortfarande veta hur du gör när du jobbar på att hedra din fader och din moder.

  SvaraRadera
 5. Lulu: Jag är bara uppe på bryggan på nätterna, nästan enbart. Men det ska vi nog kunna fixa..!

  Malin: Ja, det var ju inte så att jag drack Margherita, det tycker jag inte ens om.
  Och det är ett konstant jobb nu när jag är till sjöss. Kan inte riktigt säga hur jag gör det, men jag återkommer med konkreta exempel senare.

  SvaraRadera
 6. Som moder är jag inte dugg orolig för att du inte gör det bästa av devisen. Fadern får tala för sig själv, men jag tror mig veta att även han är helt lugn.Keep on ruling!

  SvaraRadera
 7. Klara for captain! Bilderbilder, wii!

  SvaraRadera
 8. Nej, vem tycker inte om Margarita? ;-)

  Klara, jag litar fullständigt på dig, såväl vid stöttning i girar som hedring av föräldrar. Jag har de bästa erfarenheter av bådadera!

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder Klara...

  SvaraRadera