lördag 8 januari 2011

Engelska kanalen i snålblåst.

På grund av internetbrist har uppdateringen varit lite knapp. Men, till min förvåning finns uppkoppling mitt ute i Engelska kanalen. Det har börjat blåsa upp och jag känner att de där sjösjukearmbanden jag investerade i innan jag åkte kan komma väl till pass snart.

Igår fick vi ligga kvar i Antwerpen tolv timmar extra för att vänta på en (1) container.. Känns effektivt! Dock börjar vi bli rätt fullastade nu och det står containrar ända upp till femte lagret, som är det högsta (ett lager ovanför cell-guidesystemet, som är som räls som går lodrätt ner i lastrummen för att ställa containrar i). Jag fick klättra upp och kolla så att dessa var tillräckligt fastsatta, och då infann sig en höjdskräck jag inte erfarit innan, man såg ända ner till lastrummets botten..

Annars börjar jag få bra koll på hur man kör luckor och ramper och sådär, så det får jag göra själv nu. Känns stort! Man lär sig så snabbt av att få testa istället för att bara stå bredvid och titta på.

På nattvakten frågade min handledare om jag hade mask. Jag blev såklart lite ställd och undrade vad han menade, och han svarade att han trodde att jag hade mask för att jag åt varenda gång vi har kafferast. Det kan nog stämma, med maten, inte masken. Men maten här är så god! Det är husmanskost på hög nivå. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagar, fläsk med löksås ibland. Men, gott!

4 kommentarer:

 1. Du får säga till om dina sjösjukearmband fungerar, jag misstänker skarpt att jag behöver sådana. Kanske jag slipper hinka i mig ingefärsthé eller konstiga tabletter när jag ska ut på havet :)

  Vilken destination sätter ni kurs mot när ni är fullastade?

  Bra att det finns god mat- kan dock inte sluta skratta över din handledares fråga :D hehe

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Ah, galet coolt! Vad är det för luckor och ramper? De som går från båten till land? Och jag är sjukt avundsjuk på maten. Här suger jag på ramarna för att jag inte är frisk nog att gå utanför dörrn..

  SvaraRadera
 3. En liten varning... det ska finnas ett sjöodjur utanför Falmouth någonstans. Så ta't lugnt. Och alla pirater kring Penzance förstås. Akta dig för dom.

  /MN

  SvaraRadera
 4. Såg att du passerade Falmouth i går kväll. Där har jag bott i två år (och läst keramik), tänkte att jag kunde ha bett dig vinka. Det var då en kompis till mig berättade att han sett ett program på tv där gamla fiskargubbar pratade om ett sjöodjur som skulle finnas i vattnen utanför (se herr Nilssons kommentar), men jag såg det aldrig. Ni borde ha en särskild delkurs som skulle handla om sjöodjur på din utbildning.
  /Anna

  SvaraRadera